English (United Kingdom) Nederlands (Nederland) Türkçe (Türkiye)

27-07-2020 Suikerabrikozen

Normale abrikoos versus suikerabrikoos...

‘Suikerabrikozen’

Turkije staat bekend om zijn wonderfruit genaamd "Şekerpare" of letterlijk vertaald; de suikerabrikoos. Suikerabrikozen worden geteeld in de regio Malatya, Turkije. Er zijn meer dan 10 miljoen bomen in deze stad die 10% van de totale abrikozenproductie ter wereld voorziet.

‘Normale abrikoos versus suikerabrikoos'

Abrikozen worden in veel delen van de wereld verbouwd. Vooral Amerikaanse of Australische abrikozen zijn het hele seizoen gemakkelijk te vinden. Het verschil met de suikerabrikozen is dat hij niet kan worden gekweekt in de gebruikelijke klimaatatmosfeer. Het vereist een microklimaat.

Door de smaak en het uiterlijk onderscheidt de suikerabrikoos zich van de normale abrikoos. Het is knapperig en kent een verbazingwekkende suikergehalte. Een volwassen abrikoos heeft een brix-waarde van 28, wat 2-3 keer meer is dan een volwassen watermeloen. Suikerabrikozen zijn relatief kleine vruchten, kleiner dan alle andere abrikozen die in de wereld worden geproduceerd. Sommige hebben ook een groen-geelachtige kleur. Van sommige gebieden is bekend dat ze een kleine rode vlek op de ‘wangen’ hebben.

U kunt de suikerabrikozen bestellen bij Fresh Diamond om dit wonderfruit te proeven!

020-610 29 54 (Ook whatsapp)
Info@freshdiamond.nl