English (United Kingdom) Nederlands (Nederland) Türkçe (Türkiye)

09-07-2020 Vijgen

Wie jong wil blijven moet vijgen consumeren...

Of het nu #gedroogd of #vers is, de voordelen van het eten van vijgen is moeilijk te tellen.
Vijg is een vrucht die zowel gedroogd als vers kan worden geconsumeerd en behoort tot de bessenfamilie. Deze vrucht, die voornamelijk in Turkije wordt geoogst voor de rest van de wereld.

Wie jong wil blijven moet vijgen consumeren. Vijg is ook een vrucht die veel antioxidanten bevat. Het bevat veel caroteen, luteïne en tannines. Op deze manier helpt het de effecten van veroudering op het lichaam te vertragen.

Omdat het een hoog pectine-enzym bevat, is vijg ook een effectieve stof bij het verlagen van cholesterol. Om deze reden biedt consumptie van 2 vijgen per dag aanzienlijke voordelen voor het verlagen van #cholesterol.

Vijg is een vrucht die rijk is aan kalium en vanwege deze eigenschap is het erg nuttig bij het reguleren van de bloeddruk. Met andere woorden, er kan worden gezegd dat het een vrucht is die hypertensie onder controle houdt.

Degenen met ijzertekort moeten de vijg ook aan hun dagelijkse voeding toevoegen. Het feit dat het zowel #ijzer als #vitamine C bevat, heeft een positieve invloed op de opname van ijzer in vijgen. Zo wordt het een ijzerbron met een hoog absorptievermogen.